Post Natal Rehab

12 veckors skräddarsydd rehabiliteringskurs för dig som är nybliven mamma!

 

Under tiden du är gravid läggs det ofta mycket fokus på de olika trimestrarna  och även mycket fokus inför förlossningen. Men det läggs oftast inte lika mycket fokus på din rehabilitering efter det trauma en graviditet och en förlossning ändå bidrar med till din kropp. Det är sällan det ges fakta kring hur din kropp påverkas under de månader du bär på ditt barn och hur kroppen påverkas under förlossningen och även den stora förändringen som sker efteråt!

För att du ska kunna få tillbaka styrkan i dina inre magmuskler och ryggmuskler – det vi brukar kalla för core, stabiliteten i din bäckenbottenmuskulatur och din rörlighet i svank och bröstrygg är denna Post Natal Rehab kurs viktig för din rehabilitering. Samtidigt förhindrar och minskar du riskerna för att drabbas av inkontinens, urinläckage eller framfall senare i livet.

Denna kurs förbereder dig för att senare kunna komma tillbaka till din träning utan problem, eller kunna ha en fungerande vardag med de lyft och stötar som  förekommer dagligen. Post Natal Rehab fokuserar på att rehabilitera din kropp efter det den har utsätts för under din graviditet och din förlossning.

Kursen är en 12 veckor Post Natal Rehabiliteringstränings period, där vi ses 5  gånger där du får en gedigen genomgång av alla övningar för att du sedan fortsätter träna hemma tills nästa gång vi ses och det är dags för att ta ytterligare ett steg i din rehabträning.

 

I Post Natal Rehab ingår

En gedigen teoridel –  för att du ska få kunskap kring hur din kropp påverkas pre- och post natal (under och efter graviditet). Även få kunskaper i hur din bäckenbotten, biomekanik och din core fungerar.

5 st träningsträffar varannan vecka- vi ses 5 gånger där du får en gedigen genomgång av alla övningar för att du sedan fortsätter träna hemma tills nästa gång vi ses och det är dags för att ta ytterligare ett steg i din rehabträning!

Tester på separation av Linea-Alba, andra rörlighetstester, piriformis relief och andra användbara råd.

Material och redskap du behöver under kursen och tillgång till kontinuerligt stöd för att kunna göra träning hemma.

 

Var: Vi håller till på Munktell Träning & Hälsa , Verkstadsgatan 2, Munktellstaden  633 42 Eskilstuna

När: Nästa kurs startar onsdag 23 augusti 2017, kl 18.00 – 20.00 och pågår i 12 veckor där vi träffas jämna veckor. Max 12 deltagare per kurs.

Pris: 2900 kr, träningsredskap, material och coachning ingår i priset!

Maila oss för intresseanmälan eller för mer information.