Träningskurs

En Stark Core

 

Vi håller träningskurser för dig som vill få en starkare core (mage, rygg och bäckenbotten), en bättre hållning, för dig som har svårt med att hålla tätt och för dig som är nybliven mamma!

Vi erbjuder dig en kurs på 12 veckor personlig träning med styrketräning som är fokuserat på att träna mot en starkare mage, rygg och bäckenbotten. Våra kurser finns även online och ”på plats”!

 

Vi vänder oss till kvinnor som vill träna upp sin core (mage, rygg och bäckenbotten), få en bättre hållning,  som har svårt med att ”hålla tätt”, har urinläckage, haft framfall eller andra obehag som att du känner en tyngdkänsla i underlivet! Nyblivna mammor som vill få tillbaka styrkan i de inre magmusklerna och ryggmusklerna – det vi brukar kalla för core, stabiliteten i bäckenbottenmuskulaturen och rörligheten i svank och bröstrygg!

Har du svårigheter med att hålla tätt när du nyser, hostar eller skrattar? Har du problem med urinläckage under träning eller har du någon gång haft framfall? Känner du att du ständigt behöver gå på toaletten, eller att du behöver gå snabbt och inte kan hålla dig, svårt att tömma urinblåsan, eller har du ont i bäckenet? För att du ska kunna få tillbaka styrkan och kontakten i dina inre magmuskler, din stabilitet i bäckenbottenmuskulaturen och din rörlighet är denna kurs viktig för dig och din rehabilitering, som fokuserar på att förbättra och rehabilitera bland annat inkontinens!

Är du nybliven mamma förbereder denna kurs dig för att senare komma tillbaka till din träning utan problem, eller kunna ha en fungerande vardag med de lyft och stötar som förekommer dagligen. Vi fokuserar på att rehabilitera din kropp efter det den har utsätts för under din graviditet och din förlossning och bygga upp din corestyrka igen med rätt typ av styrketräning!

Det är otroligt viktigt för dig att investera i din kropp med att ge tid för rätt styrketräning och rehabilitering för bäckenbotten och de muskler som är nödvändiga för att inte behöva lida av ovanstående problem. Bäckenbottens muskler älskar rörelse och det är inte försent att rehabilitera dig om du har dessa svårigheter även om det gått flera år sedan du genomgick tillexempel en graviditet.

Genom denna kurs arbetar du även preventivt genom att du minskar och förebygger riskerna för att drabbas av inkontinens, urinläckage eller framfall senare i livet. Problemen kommer inte försvinna med tiden av sig själv, så se till att göra något redan nu!

 

Dessa är några av fördelarna med en regelbunden coreträning, det är även detta vår kurs arbetar med!

  • En stark core
  • Minska separation vid Linea Alba för dig som är nybliven mamma
  • Mindre problem med att ”hålla tätt”, rehab för inkontinens, urinläckage och andra obehag
  • En bättre kroppshållning
  • Stärker musklerna som stödjer ryggraden
  • En ökad stabilitet och rörlighet i kroppen
  • En starkare rygg

 

Kurs i Eskilstuna

Kursen pågår under en 12 veckorsperiod, där vi ses 6 gånger där du får en gedigen genomgång av alla övningar för att du sedan fortsätter träna hemma tills nästa gång vi ses och det är dags för att ta ytterligare ett steg i din träning.

 

Online kurs

Observera att i våra onlinekurser ingår samma innehåll förutom att vi inte har faktiska träffar! Går du vår onlinekurs får du en introduktion till övningarna sedan använder du dig av vår online coachning för din träning!

 

I kursen  ingår:

•Start-up kit:  Du ett start-up kit med de redskap du behöver under kursen som du sedan får ta med dig hem. Du får även en kod som ger dig tillgång till material online för att kunna göra din träning hemma.

•Föreläsning – en gedigen teoridel för att du ska få kunskap kring hur din kropp påverkas av rätt rehabiliteringsträning och vilka svårigheter som kan uppkomma utan rehab. Du får även kunskaper i hur din bäckenbotten och din core fungerar.

•5 st träningsträffar i Eskilstuna varannan vecka på 2 timmar per gång (gäller ej online kursen) – Du får en gedigen genomgång av alla övningar för att du sedan fortsätter träna hemma tills nästa gång vi ses och det är dags för att ta ytterligare ett steg i din rehabträning! De 5 blocken fokuserar på olika delar som är lika viktiga för dig och din rehab:

Träningsträff 1: Frigöra tighta muskler inför rehab

Träningsträff 2: Stabilisera core och bäckenbotten

Träningsträff 3: Fokuserat arbete i Core, mage / rygg

Träningsträff 4: För ett fullt återställande av core och bäckenbotten del 1. Fokus på gluteus (rumpmusklerna) samt core.

Träningsträff 5: För ett fullt återställande av core och bäckenbotten del 2. Fokus på att stärka de inre och yttre magmusklerna.

Tillgång till vår onlineportal med online coachning!

Tester – Test av separation av Linea-Alba sker kontinuerligt samt rörlighetstest. (online guide för hur du gör detta själv)

Massage: Genomgång av piriformis relief.

Var: Vi håller till på Munktell Träning & Hälsa , Verkstadsgatan 2, Munktellstaden  633 42 Eskilstuna

När: Nästa kurs startar i januari 2018, tisdagar mellan kl 18.30 – 20.30 och pågår i 12 veckor där vi träffas varannan vecka. Vi startar 2 kurser och det är max 12 deltagare per kurs.

Nästa kurs i Eskilstuna startar onsdag 6/9 – 2017, kl 18.30 – 20.30 och pågår i 12 veckor där vi träffas jämna veckor. Max 12 deltagare per kurs.

Onlinekursen startar när du själv önskar! Kommer inom kort!

 

Maila oss för intresseanmälan eller för mer information på info@corestyrka.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *